dinsdag 3 juni 2008

De dag daarna

Altijd leuk om de dag na Pinkpop de recensies door te bladeren. Kijken wie indruk heeft gemaakt of door de mand viel.

De Volkskrant houdt het op Amy MacDonald ('binnen één nummer de tent op zijn kop'), Metallica ('een set van ongekende metalklasse'), Moke ('trekt het publiek als een magneet naar het hoofdpodium') en Voicst ('de band spettert werkelijk de tent uit')
(Quotes: Volkskrant - Robert van Gijssel)


NRC heeft weer andere helden. Ricky Nilson bijvoorbeeld. Die samen met zijn Kaiser Chiefs het veld op zijn kop zette. Of the Editors die met hun bezwerende rock Pinkpop lieten zinderen. Ook oudgedienden als Queens of the Stone Age deden het volgens recensent Frank Provoost goed ('De gebroken drumstokken en bekkens vlogen in het rond') Dat gold ook voor Foo Fighters ('Zanger Dave Grohl ontpopte zich zateravond als hedendaagse rockmessias')
(Quotes: NRC - Frank Provoost)

En de criticasters van 3voor12? Die belonen Voicst met een 9 ('Als Voicst zo in vorm is krijgen ze zelfs de beelden van Madam Thussaud aan het dansen'), Queens of the Stone Age gaat ook naar huis met een dikke 9 ('Als een volgevreten Elvis in een houthakkershemd') en Justice verdient een 10 met griffel en zoen van de juffrouw! ('Een waar ctrl-x, ctrl-c, ctrl-v extravaganza')
(Quotes: 3voor12)

Het waren weer drie enerverende dagen. Nagenieten? Dat kan met al die mooie cd's, dvd's of bladmuziek uit de collectie van BMB. Een klik op bovenstaande artiesten showt je de weg.

1 opmerking:

Unknown zei

Meteen doorgeklikt op de naam van mijn favoriet en This is the life gereserveerd. Da's handig zo, dus... bedankt voor deze service!